Tuesday, July 12, 2011

..^_-..

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah wa syukurilah
bersyukur padaMu ya Allah...terima kasih ya Allah !!
selawat serta salam buat junjungan besar Nabi Muhammad saw

Sememangnya sudah agak lama meninggalkan teratak ini
bukan setakat bersawang, kulat@pelbagai mikroorganisma dh idup kt cn kowt..
hehe..

Keinginan yg membuak2 utk berkongsi sesuatu membuatkan jari jemari ini terasa ringan utk dilayangkan di ats keyboard ni..
em, sekadar perkongsian, yg mungkin juga boleh mencetuskan idea @ pndangan dari sahabat2 yg sudi berkunjung ke sini
terlebih dahulu, suka utk sya ingtkan,
semua, SETIAP ORANG BEBAS MEMPUNYAI PENDAPAT SENDIRI

" selalunya..
bagaikan telah menjadi kebiasaan @ rutin,
mata kita di KELABU kan dari MELIHAT KEBENARAN
bkn kerana ia terlalu kecil,
tp terLALU DEKAT dgn mata kite sehingga kite TAK DAPAT lihat kebenaran itu.."


Kesinambungan dari KUNING yg hebat diperkatakan sekarang,
setiap orang berhak utk ada pendapat sendiri bahkan bebas utk luahkannya
anda setuju dgn ia atau tidak, itu terletak di tangan anda, PILIHAN ANDA
SETUJU @ TIDAK..
Tidak perlu utk sya mengulas pjg, sahabat2 boleh check sendiri kt internet
utk cri bukti kukuh @ cerita sebenar
semuanya d hujung jari anda
Jangan SEMPITkan pemikiran @ mudah percaya pada satu2 berita @ khabar angin
check sendiri, dapatkan kesasihan...

" Wahai orang-orang yang beriman! Jika seseorang yang fasik datang kpd mu membawa suatu berita, maka TELITILAH kebenaranya, agar kamu tidak mencelakakan suatu kaum krn kebodohan (kecerobohan), yang akhirnya kamu menyesali perbuatanmu itu " [ 49:6 ]




p/s : sya SOKONG BERSIH 2.0 berdasarkan 8 tuntutan tersebut..
n 1 lg.. BERSIH klu dapat permit atau x, akn TETAP ADA, kalau la pihak berwajib bijak mengatur, bagi je permit wat kt stadium, xda la jd cam skrg kn...
RAKYAT SELAMAT, pihak berkuasa SELAMAT, NEGARA pun SELAMAT jugak..
...moga2 Allah memberikan yg terbaik utk sume ni...

No comments:

Post a Comment

.. sYukrAN jaZiLAn 4 dA ziaRah .. ~(^_-)~

..JoM fOlLow BloG sYaiR!!..
..sekadar perkongsian bersama..
..moga kita semua dapat manfaatnya dan kongsi bersama yang lain..
..segala komentar dan pendapat dari kalian amat di alu-alukan dalam untuk memperbaiki dan menambah baik blog dan empunya blog ini..

~dan sampaikanlah dariku walau sepotong ayat~

.: mEReka sAhabAtKu :.