Tuesday, July 28, 2009

h1N1??



salam 'alaik...

alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah swt krn ana msih lagi hidup samapi ke hari nie, smpai ke saat & detik ini..(syukur gak dpt intrnet ni, bleh la post..~(^_-)~ )

"Hah, sya! Kau selsema?! Demam?! Batuk?! Baek kau pegi..Nyawa kau, nyawa kami ugak!Baek kau pegi sya..."

"Alah...tak nak! tak nak!! tak nak pegi!!"

Begitulah lagakku pagi tadi. Hampir je usai kelas bio cik halimah pg td, aku disuruh ke hospital dek selsema yg telah menjengah diriku ini. Bukan pe, kot2 nnti jgkit kt owg laen lak.. Ya Allah..! kalaulh diorg tau yg INSAN ini mmg tak suke g hospital, tentu diaorg takkan suh pegi kan??...
Nak d jadikn crite lg, puas dipujuk rayu, INSAN ini mmg degil!! tak berganjak jugak dari bangku lab 2!!
Akhirnya dtglh MUJAHIDAH sejati & terus menarik tgnku n kuar dr lab 2..dgn izin cik halimah laa.. Bjln la INSAN ni terkedek-kedek bersama mujahidah td..First skali g pentdbiran, epynya rase ble bas dh pn btolak..tp tetap sedey gak sbb mujahidah td telah bsungguh-sungguh trun tgga mrentasi bilik2 tutorial utk ke pntdbiran..(huhu..sedey2 )
Bertambahlah sedey ati INSAN nie ble ke HEP, mujahidah td d marah2 oleh akak kt pjbt tu.. YA Allah, peritnya atiku..Tabahkn ati shbtku e2 Ya Allah..(e2 je mmpu d lakukn, takkan nk g mrh akk 2 lak) trus diri ini b'istgfar..Kumat kamit mlut bzkir smbil bjln mghmpiri meja akak 2,mmta maaf n kami pn blalu dr situ..
Kuar je dr bilik 2, air mata ini trus bcucuran krn limpahan banjir yg xdpt d bendung kolam mata smbil memarahi shbt td..(isyh, xpatut lngsung marah kt ye..adoyai..) Maafkn daku shbt..


Slps e2,kami kedek2 lg utk kmbali ke kls, namun akhirnya diri ini brlalu pulang walaupun tau sesi P&P masih blum abih sbnrnye..Lalu pulanglh mujahidah td ke kls seorg diri..(Ya Allah, kau sajalh yg memhmi isi ati ku..)
Dgn perasaan yg sedey & pilu, INSAN ini pulang tkedek2..Tak dhiraukn ade ke tak mak guard kt pndok 2,trus je slambe naek ats..Smpai je kt blik, trus ku ke toilet ambik wudhuk & mghadap Yg Esa krn hnya pdNya dpt ku curahkn sglanye, hnya DIA Yg Maha Mengerti perasaan ini.. (Ya Allah, sebok gitome mase 2, bkn pe pn, sbb xsey g pital jah benanyo..)
Usai solat, ku bace lembaran2 surat cintaNya, buat mnmbh nyejuk ati..Alhamdulillah..

Dah d takdrkn, mmg akhrnya diri ini akn ke hospital gk..Ptg tu tumpang seorg kwn, kebetulan ye pn nk g hospital gk..Kerana INSAN ini sgt mengasihi sume shbt2nye, maka d lgkh kn jua kaki pinjamn Ilahi ini ke tmpt 'keramat' tu..Wktu mula2 smpai,mmg tkejut sb hmpir sume org pkai mask ijau.(ala..yg dktor surgery pkai 2..) fuuh..(mengeluh) kene H1N1 ke sume nie??!
Alhmdulillh, slps ujian saringan virus influenza H1N1 2, diri ini d sahkn suci bersih dr wabak tsebut..(^_^) cme selsema bese2 je..d pendekkn crite, lps ambik ubt, kmi pn pulang la..

Alhmdulillh...Moral value nye, jgn kte takut ke hospital n tlalu cepat2 wat tggpan awl..lagi, wk2 camni nie gk la kte dpt tau yg SAHABAT kte amt menyayangi kte..~(^_-)~


p/s: ketahuilah SAHABATku, ana amat menyayangi anti & jazakillahu khairan kathiran ats segalanya. Terima kasih Allah krn mngurniakn aku sahabat spt e2..Moga Kau rahmatinya sokmo n ukhwah fillah kami selamanya..amin..

1 comment:

  1. Salam...

    Now u have ur good friend...

    so,try to accept n do all her wishes n if u can,,,pray for her....

    congratulate for accomplish the usrah...

    ReplyDelete

.. sYukrAN jaZiLAn 4 dA ziaRah .. ~(^_-)~

..JoM fOlLow BloG sYaiR!!..
..sekadar perkongsian bersama..
..moga kita semua dapat manfaatnya dan kongsi bersama yang lain..
..segala komentar dan pendapat dari kalian amat di alu-alukan dalam untuk memperbaiki dan menambah baik blog dan empunya blog ini..

~dan sampaikanlah dariku walau sepotong ayat~

.: mEReka sAhabAtKu :.