Saturday, February 20, 2010

esOk..

بسم الله الرحمن الرحيم


salam 'alaik..

alhmdulillah..
cuti yg agk pjg bagiku bkl 'tertangguh' buat sementara waktu nie..hehe~(^_-)~ (poyo je)

"em,esk dh nk blik mktb, opsss IPG..huhu
em,esk nk kene naek train blik lipis..train local
lam ati, tak mbohnyer!!! lam tue da byk LIPAS!!! (spesies serangga yg pling x suke!!!)
lam ati terpk gk, kalaulah abh bleh anto kn..bestnyer!!(^_^)

tp xleh gitu, cian abh lak nti, dh le keje esk..
ish2..tak baek sya..
sabar ye.."

em, dialog tue la yg slalu terbit lam ati..
ana sangat bersyukur sb bleh lg blik ke sane, biarlah dgn train pn..
transpost gk tue kn..
sape yg bg transport tue??
sape yg bg naek sume tue??
ALLAH
DIA yg Maha Kuasa ke ats sgla ssuatu
DIA yg Maha Kaya dgn sgla2nya
ku bsyukur pdMu ALLAH

walaupun lam ati xbrape nk blik, kene kuatkn smgt jgk..
ikhlaskn ati utk sglanye..
aku mnuntut ilmuMU ya ALLAH
maka redhailah kami sume, hamba2MU yg sntiasa memohon hnya pdMU
tabahkn ati, kuatkn smgt, cekalkn tekad dan
teruskan PERJUANGAN!!!



p/s: xnk blik sb keje xciap..huhu (T_T)

Friday, February 19, 2010

aL-fatEhah..

dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
salam 'alaik..

dia insan yg terpilih..
sekalung al-fatehah buat bonda sahabatku yg telah pergi menemui Ilahi..
semoga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkn bersama org2 beriman..amin..

~..setiap yg hidup pasti akan merasai mati..~

mengapa 'dia' pergi dulu??
mengapa??
kita selalu bertanya kpd diri, kenape 'dia' pergi dulu??
kenape bkn aku??
bkn tue saje pertanyaan yg keluar malahan byk lg..
macam2 ada...

em, dan kte selalu sgt mengeluh
suke sgt mengeluh..
(ana la tue..)

nie sb kite xsedar bahwa sume itu sape yg bagi??
sume tue sape yg wat??
sume tue..?? dan sume tue...??

nie sume ALLAH yg bg, yg beri, yg wat..
kenape??
sb DIA sayangkn kite, syg sgt2..
sb Dia tgk kite sokmo..
klu x, masakn DIA nk bg sume tue..
tue tandanye ALLAH perhatikn kite, sygkn kite...
dan
nk uji sejauh mane sabarnye kite
sejauh mane pergantungan kite pd DIA
kalimah tauhid yg selama ini kita lafazkn
adkh benar2 smpai maksudnya skang??
same2 kita pk2 kn n koreksi diri..


Tuesday, February 16, 2010

aKu iNgiN..

بسم الرحمن الرحيم

salam 'alaik..

hermmm...nikmatnya yang kukecapi sehingga kini membuatkanku sentiasa ingatkan dan memuja kebesaran serta kekuasaanMU..duhai Ilahi rabbi..

em,dah berminggu2 lamenya blog ni tak di update..biasalh,kekangan jaringan internet yy sgt susah nk dpt,ya Allah..ujian..ujian...sabar ye sya..~(^_-)~


dh lama sbnrnya hasrat hati ini nk diluahkan, dikongsi..tapi pd sape?? bukannya diri insan ini tak mengadu pd DIA tp ingin jua berkongsi dgn insan d sekeliling..dlm ati ni ada rase bmbg takut2 ble 'perubahan' tu berlaku, lagi la diaorg tak dapat terima..terfikir lak sal kemaslahatn dgn shbt2...
ya Allah, moga KAU berikanku petunjuk jalan yg terbaek..amin..

~..kepada Engakaulah kami menyembah dan kepada Engkaulah kami memohon pertolongan. tunjukanlah kami jalan yang lurus..~ (1:5,6)

.. sYukrAN jaZiLAn 4 dA ziaRah .. ~(^_-)~

..JoM fOlLow BloG sYaiR!!..
..sekadar perkongsian bersama..
..moga kita semua dapat manfaatnya dan kongsi bersama yang lain..
..segala komentar dan pendapat dari kalian amat di alu-alukan dalam untuk memperbaiki dan menambah baik blog dan empunya blog ini..

~dan sampaikanlah dariku walau sepotong ayat~

.: mEReka sAhabAtKu :.